Održan Regionalni partnerski forum programa ''Europa za građane 2014. – 2020.''

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je 27. i 28. novembra organizirao Regionalni forum „Europa za građane 2014. – 2020.“, u čijem radu je učestvovao i predstavnik Udruženja Vesta Damir Divković. Na Regionalnom forumu predstavljene su nove mogućnosti financiranja projekata u sklopu ovog Programa kojim se promiče razvoj europskog građanstva i sudjelovanje građana u razvoju europskih politika kroz umrežavanje, razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija među organizacijama civilnog društva, jedinicama lokalne i područne samouprave, obrazovnim institucijama i ostalim dionicima.

Na regionalnog forumu sudjelovali su predstavnici organizacija civilnoga društva i jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske i zemalja regije – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Slovenije, s ciljem sklapanja partnerstava i razvoja zajedničkih projektnih ideja. Sudionici su imali priliku oblikovati projektne prijedloge s partnerima s kojima će sudjelovati na predstojećim konkursima ovog Programa.

U nadolazećem razdoblju planirano je kontinuirano održavanje niza regionalnih praktičnih radionica u organizaciji Ureda za udruge koji je, kao Nacionalna kontakt tačka za program „Europa za građane“, zadužen za informiranje i pružanje tehničke podrške podnosiocima i implementatorima projekata sklopljenih u sklopu Programa.