Radionica: ''Proces konsultacija u programiranju IPA komponente''

Organizaciju radionice ''Proces konsultacija u programiranju IPA komponente'' u Tuzli je podržalo Udruženje VESTA, a održana je 15. 06. 2009. godine u Kući Plamena mira od 10.30 do 15.00 sati. Ovo je bila jedinstvena prilika da OCD prošire svoja znanja i povećaju svoje aktivno učešće u ovom važnom programu, kao i da razmotri mogućnosti svog boljeg organizovanja i jedinstvenog nastupanja u mnogim važnim pitanjima vezanim za ovu oblast.

Radionica u Tuzli je okupila 30 predstavnika/ca NVO s područja Sjeveroistočne BiH. Predavač i voditeljica ove radionice bila je Elmida Sarić, ekspertica TKO Izbor Plus u projektu BiH General Technical Assistance 2009.

Obzirom da je Odbor za civilno društvo izrazio potrebu za jačanjem kapaciteta NVO sektora radi većeg i svrsishodnijeg učešća u procesu programiranja IPA, Delegacija Evropske komisije u BiH, Resursni centar civilnog društva (CPCD) i BiH NVO vijeće su, uz pomoć lokalnih partnera, organizirali seriju radionica u cilju jačanja kapaciteta NVO u BiH u smislu poznavanja IPA (finansijskog instrumenta za pomoć zemljama u procesu EU integracija) i većeg učešća bosanskohercegovačkih NVO-a u procesu programiranja IPA.